Smažené brambory s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené brambory s tuňákem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15540 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Cibule |
40 g | Kapary sterilované |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
360 g | Tuňák v oleji |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 509,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 781,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Kapary sterilované, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené brambory s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka necháme na sítu okapat a olej zachytíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na 4 lžících tuňákového oleje. |
2 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme na tenké plátky a přidáme k cibuli. Zprudka opékáme 5 minut, potom zmírníme oheň a za stálého obracení opékáme brambory ještě 10 minut dozlatova. |
3 | Tuňáka nahrubo rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám. Ochutíme mletou paprikou a pepřem a vmícháme kapary s trochou nálevu. |
4 | Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na brambory a necháme ztuhnout. |
Poznámka
Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou.