Recept

Smažené brambory s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15540
Kategorie: Brambory

Ingredience

1000 g Brambory vařené ve slupce
2 ks Cibule
40 g Kapary sterilované
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
360 g Tuňák v oleji
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
14% Sacharidy 50 g
27% Tuky 20 g
66% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Smažené brambory s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Tuňáka necháme na sítu okapat a olej zachytíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na 4 lžících tuňákového oleje.

2

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme na tenké plátky a přidáme k cibuli. Zprudka opékáme 5 minut, potom zmírníme oheň a za stálého obracení opékáme brambory ještě 10 minut dozlatova.

3

Tuňáka nahrubo rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám. Ochutíme mletou paprikou a pepřem a vmícháme kapary s trochou nálevu.

4

Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na brambory a necháme ztuhnout.

Poznámka

Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept