Recept

Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15547

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 ks Feferony
2 polévková lžíce Jíška instantní
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřová kýta
400 ml Vývar zeleninový
40 g Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 916kJ
7% Sacharidy 27 g
56% Tuky 42 g
40% Sodík 801 mg
91% Bílkoviny 51 g

Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou feferonku nasekáme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, smícháme s nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem.

2

Omyté maso pokrájíme na kostky, zprudka opečeme na oleji. Zalijeme připravenou pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem, pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 60 minut. Poté slijeme vypečenou šťávu a maso pečeme ještě 10 minut.

3

Šťávu propasírujeme sítem, zahustíme jíškou, pečeni podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept