Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Vepřová kýta |
400 ml | Vývar zeleninový |
40 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 169,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Feferony, Olej rostlinný, Pomeranče, Sůl, Vepřová kýta, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou feferonku nasekáme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, smícháme s nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem. |
2 | Omyté maso pokrájíme na kostky, zprudka opečeme na oleji. Zalijeme připravenou pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem, pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 60 minut. Poté slijeme vypečenou šťávu a maso pečeme ještě 10 minut. |
3 | Šťávu propasírujeme sítem, zahustíme jíškou, pečeni podáváme s omáčkou a vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.