Recept

Krůtí řízky v mandlovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15548
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Fazolové lusky zelené
800 g Krůtí prsa
8 polévková lžíce Mandle plátky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 ks Šalotka
1 špetka Saturejka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 589kJ
9% Sacharidy 31 g
41% Tuky 31 g
24% Sodík 487 mg
102% Bílkoviny 58 g

Krůtí řízky v mandlovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Maso poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky lehce přimáčkneme.

2

Oloupané šalotky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky, fazolky očistíme a omyjeme. Šalotky zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.

3

Připravené řízky smažíme na másle po každé straně 3 minuty.

4

K fazolkám přidáme rajčata, jen prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept