Krůtí řízky v mandlovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky v mandlovém těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Fazolové lusky zelené |
800 g | Krůtí prsa |
8 polévková lžíce | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 254,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Krůtí prsa, Muškátový oříšek, Rajčata, Šalotka, Saturejka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky v mandlovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Maso poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky lehce přimáčkneme. |
2 | Oloupané šalotky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky, fazolky očistíme a omyjeme. Šalotky zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem. |
3 | Připravené řízky smažíme na másle po každé straně 3 minuty. |
4 | K fazolkám přidáme rajčata, jen prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.