Recept

Fazolky s vepřovými panenkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15550
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Anglická slanina
500 g Fazolové lusky zelené
200 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Šalotka
2 polévková lžíce Saturejka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
400 g Vepřová panenka
100 ml Víno bílé
125 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 917kJ
8% Sacharidy 29 g
70% Tuky 53 g
32% Sodík 632 mg
50% Bílkoviny 28 g

Fazolky s vepřovými panenkami postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté fazolky povaříme ve vývaru 15 minut, necháme okapat. Do každého plátku slaniny zabalíme asi 10 ks fazolek, vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut do křupava.

2

Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, opečeme na oleji po každé straně cca 4 minuty, maso osolíme, opepříme a spolu s fazolkami udržujeme v teple.

3

Oloupanou šalotku na jemno nasekáme, svaříme s 1/3 lístků satruejky, vínem, octem a 4 lžícemi vývaru. Propasírujeme sítem, rozmícháme se žloutkem a ve vodní lázni utřeme do krému. Postupně zašleháme rozpuštěné máslo, přidáme zbylou saturejku a opepříme.

4

Fazolky, plátky masa a krém upravíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept