Fazolky s vepřovými panenkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s vepřovými panenkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15550 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
500 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 g | Vepřová panenka |
100 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 398,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Olej rostlinný, Šalotka, Saturejka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová panenka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolky s vepřovými panenkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté fazolky povaříme ve vývaru 15 minut, necháme okapat. Do každého plátku slaniny zabalíme asi 10 ks fazolek, vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut do křupava. |
2 | Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, opečeme na oleji po každé straně cca 4 minuty, maso osolíme, opepříme a spolu s fazolkami udržujeme v teple. |
3 | Oloupanou šalotku na jemno nasekáme, svaříme s 1/3 lístků satruejky, vínem, octem a 4 lžícemi vývaru. Propasírujeme sítem, rozmícháme se žloutkem a ve vodní lázni utřeme do krému. Postupně zašleháme rozpuštěné máslo, přidáme zbylou saturejku a opepříme. |
4 | Fazolky, plátky masa a krém upravíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.