Recept

Kachní prsa plněná zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15556

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
250 g Celer bulvový
500 g Cibule červená
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Jablka
2 ks Kachní prsa
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 674kJ
15% Sacharidy 53 g
132% Tuky 99 g
15% Sodík 307 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kachní prsa plněná zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vykostěná kachní prsa omyjeme, nařízneme do nich kapsu. Pórek, celer a mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, zeleninovou směsí naplníme kapsy a zašijeme.

2

Prsa zprudka opečeme na oleji po všech stranách, zmírníme oheň a pečeme dalších 10 minut. Potom prsíčka vložíme do nákypové formy kůží nahoru a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

3

Oloupanou, na dílky rozkrájenou cibuli podusíme na rozehřátém másle, posypeme cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Podlijeme octem, přidáme omytá, na dílky rozkrájená jablka zbavená jádřinců. Vše prohříváme 5 minut, okořeníme a přidáme lístky šalvěje.

4

Z masa odstraníme nit, prsa krájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme cibulí s jablky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept