Recept

Zapečená bernská polévka

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 15557
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 ks Brambory
1 ks Celer bulvový
4 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
500 g Husí stehna
50 g Máslo čerstvé
4 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pórek
2 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
2 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 846kJ
10% Sacharidy 34 g
65% Tuky 49 g
26% Sodík 513 mg
44% Bílkoviny 25 g

Zapečená bernská polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá husí stehna vložíme do dvou litrů osolené vroucí vody, vaříme asi 90 minut.

2

Mrkev, celer a brambory oloupeme, spolu s omytým zelím nadrobno nakrájíme, omytý pórek a oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Vše přidáme do vývaru k masu a vaříme ještě 60 minut.

3

Uvařená stehna vykostíme, nakrájíme, zeleninu s vývarem rozmixujeme a vložíme nakrájené maso. Zeleninu i maso urovnáme do zapékací mísy a navrch položíme nasucho opečené toasty, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme rozehřátým máslem.

4

Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. Podáváme v zapékací míse.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept