Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15559 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hlíva ústřičná |
80 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
8 polévková lžíce | Víno červené |
0,1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 132,1mg |
Draslík | 691,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová plec, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupanou mrkev pokrájíme na tenké nudličky, očištěnou hlívu ústřičnou rozkrájíme na kousky, omytý pórek krájíme na kolečka. |
3 | Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo, maso na něm zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut. |
4 | Potom přidáme připravenou zeleninu a houby, dusíme ještě 15 minut. Přilijeme červené víno, podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Podáváme s těstovinami nebo s haluškami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme malé pórky.