Recept

Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15559
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Hlíva ústřičná
80 g Máslo čerstvé
400 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec
8 polévková lžíce Víno červené
0,1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
6% Sacharidy 23 g
66% Tuky 49 g
21% Sodík 418 mg
56% Bílkoviny 32 g

Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

2

Oloupanou mrkev pokrájíme na tenké nudličky, očištěnou hlívu ústřičnou rozkrájíme na kousky, omytý pórek krájíme na kolečka.

3

Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo, maso na něm zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

4

Potom přidáme připravenou zeleninu a houby, dusíme ještě 15 minut. Přilijeme červené víno, podle chuti osolíme a opepříme.

5

Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme malé pórky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept