Krůtí salát s kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 380 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí salát s kukuřicí
Celkový čas: | 380 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 345 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15560 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
0,5 hrst | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
200 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Krůtí salát s kukuřicí | |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Krůtí prsa |
280 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
200 ml | Mléko polotučné |
250 g | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
0,5 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 44,7mg |
Draslík | 634,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Česnek, Krůtí prsa, Kukuřice cukrová nakládaná, Okurka salátová, Olej rostlinný, Rajčata, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Olej olivový, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí salát s kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa očistíme, potřeme prolisovaným česnekem, vložíme do mísy, zalijeme mlékem, přikryjeme a dáme odležet na 4 hodiny do chladničky. Poté maso vyjmeme, seškrábneme zbytky česneku (při pečení by se připaloval). Maso osušíme, nakrájíme na nudličky, o Osolíme, opepříme a zprudka a za stálého míchání opečeme na rozpáleném oleji do červena. Poté pozvolna dopečeme do měkka, vyndáme na papírové ubrousky a necháme vychladnout. |
2 | Kukuřici propláchneme, necháme vykapat a vložíme do mísy. Bylinky se zeleninou očistíme, oloupeme, omyjeme vodou. Okurky a rajčata nakrájíme na tenké plátky, petržel posekáme nadrobno. Vše přidáme ke kukuřici, vmícháme maso, řádně promícháme. |
3 | Salát opláchneme, osušíme, natrháme na menší kousky a vyložíme salátovou mísu. Na listy rozložíme připravenou směs. Takto připravený salát přikryjeme, vložíme na hodinu do chladničky. |
4 | Zálivka: všechny ingredience smícháme, na závěr přidáme jemně nakrájenou bazalku, osolíme a opepříme. Zálivku podáváme zvlášť, přidáme do salátu až při servírování. |