Salát s kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s kuřecích jater
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15562 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
5 polévková lžíce | Balsamico ocet |
0,5 hrst | Bazalka |
0,5 ks | Čekanka |
6 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Játra kuřecí |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 431,3mg |
Draslík | 650,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Čekanka, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Játra kuřecí, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Očištěné cibulky na jemno nakrájíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. |
2 | Játra omyjeme, odblaníme, opečeme z obou stran s lístky šalvěje. Necháme vychladnout, okapat na papírové utěrce, poté je rozkrájíme. Šťávu z pečení odložíme stranou pro pozdější použití. |
3 | Rajčata, bazalku a salát opláchneme, listy salátu a bazalku natrháme na menší kousky, vložíme do salátové mísy. Přidáme na dílky krájená rajčata, játra a cibulku, z které jsme slili šťávu. |
4 | Vypečenou šťávu z jater svaříme se 2 lžícemi oleje, šťávou z cibulky a s vinným octem. Na závěr osolíme, opepříme, ještě teplou polijeme salát. |
5 | Salát podáváme jako samostatný pokrm či předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.