Recept

Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15563

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 ks Pórek
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1000 g Telecí kýta
2 ks Tymián čerstvý
175 ml Víno bílé
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
13% Sacharidy 47 g
361% Tuky 271 g
33% Sodík 654 mg
109% Bílkoviny 61 g

Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, omytý pórek pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na dílky.

2

Očištěné a omyté maso osolíme, opepříme, po všech stranách opečeme na másle. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme bobkový list svázaný s 2 snítkami petrželky a tymiánu, podusíme asi 50 minut.

3

20 minut před koncem dušení přidáme mrkev a celer, po chvíli pórek i rajčata.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme, zahustíme moukou. Povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Vložíme zeleninu, vmícháme nasekanou petřžel.

5

Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept