Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Telecí kýta |
2 ks | Tymián čerstvý |
175 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,4mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, omytý pórek pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na dílky. |
2 | Očištěné a omyté maso osolíme, opepříme, po všech stranách opečeme na másle. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme bobkový list svázaný s 2 snítkami petrželky a tymiánu, podusíme asi 50 minut. |
3 | 20 minut před koncem dušení přidáme mrkev a celer, po chvíli pórek i rajčata. |
4 | Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme, zahustíme moukou. Povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Vložíme zeleninu, vmícháme nasekanou petřžel. |
5 | Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.