Recept

Žemlové knedlíky se sýrovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15565

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr smetanový 65%
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 634kJ
9% Sacharidy 34 g
27% Tuky 20 g
13% Sodík 255 mg
32% Bílkoviny 18 g

Žemlové knedlíky se sýrovou náplní postup přípravy receptu:

1

Žemle rozdrobíme, přelijeme teplým mlékem a necháme asi 15 minut stát. Potom k žemlím přidáme vejce a nakrájenou pažitku, osolíme, opepříme, dobře prohněteme.

2

Měkký sýr rozdělíme na 8 dílů. Z připraveného těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama osm knedlíků, doprostřed každého vmáčkneme kousek sýra.

3

Knedlíky zvolna vaříme v osolené vodě 20 minut, při podávání můžeme pokrm ozdobit pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept