Recept

Ovčácké špízy s pórkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15566

Ingredience

16 ks Bobkový list
4 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cuketa
400 g Jehněčí kýta
200 ml Mléko kefírové
4 polévková lžíce Olej olivový
200 g Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Pórek
2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián sušený
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 336kJ
5% Sacharidy 19 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 285 mg
40% Bílkoviny 22 g

Ovčácké špízy s pórkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky, ze 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic oleje, tymiánu, rozmarýnu a soli ušleháme marinádu. Pokapeme jí kostky masa, obložené bobkovými listy.

2

Očištěné papriky nakrájíme na čtverečky, omyté cukety na plátky.

3

Omytý pórek pokrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek, zamícháme, podlijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou 8 minut. Vmícháme kefír, nasekanou petrželku, omáčku ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy, osolíme a opepříme.

4

Na špízy střídavě napichujeme maso, papriky, cukety a bobkový list. Grilujeme po všech stranách asi 20 minut. Podáváme s pórkovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept