Recept

Krůtí řízky v bramboráku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15567

Ingredience

300 g Brambory
200 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 8 g
23% Sodík 462 mg
46% Bílkoviny 26 g

Krůtí řízky v bramboráku postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nastrouháme, vodu vymačkáme. Do brambor vmícháme sůl a mletou papriku.

2

Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce je naklepeme, po obou stranách do masa vetřeme sůl, pepř a papriku. Na jednu stranu řízku přitiskneme polovinu nastrouhaných brambor.

3

Řízky vložíme vrstvou brambor na rozehřátý olej, zvolna smažíme asi 4 minuty.

4

Zbylé brambory rozložíme na horní stranu řízků a přimáčkneme. Řízky obrátíme, smažíme ještě 4 minuty.

5

Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je hrášek s mrkví.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept