Krůtí řízky v bramboráku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky v bramboráku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
200 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 908,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky v bramboráku postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nastrouháme, vodu vymačkáme. Do brambor vmícháme sůl a mletou papriku. |
2 | Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce je naklepeme, po obou stranách do masa vetřeme sůl, pepř a papriku. Na jednu stranu řízku přitiskneme polovinu nastrouhaných brambor. |
3 | Řízky vložíme vrstvou brambor na rozehřátý olej, zvolna smažíme asi 4 minuty. |
4 | Zbylé brambory rozložíme na horní stranu řízků a přimáčkneme. Řízky obrátíme, smažíme ještě 4 minuty. |
5 | Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je hrášek s mrkví. |
Poznámka
Servírujeme teplé.