Dýňový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňový koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15569 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
800 g | Dýně |
190 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Skořice mletá |
50 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 162,9mg |
Draslík | 266,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Dýně, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňový koláč postup přípravy receptu:
1 | Mouku, 125 g másla, 75 g cukru, vejce a sůl dobře propracujeme. Těstem naplníme máslem vymazanou koláčovou formu, předpékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Žloutky, cukr, koření a 60 g másla umícháme do krému, vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků, Solamylu a 700 g rozmixované dýňové dužiny. Směs rozetřeme na předpečený korpus, koláč pečeme 40 minut. |
3 | Upečený koláč pocukrujeme a posypeme zbylou dýňovou dužinou nakrájenou na kostičky. |
Poznámka
Servírujeme ještě teplé.