Tvarohová vánočka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová vánočka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1557 |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
7 polévková lžíce | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 hrst | Ořechy brazilské |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 199,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy brazilské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová vánočka postup přípravy receptu:
1 | Mouku, cukr, mléko, vejce, máslo, kypřící prášek, vanilkový cukr, ořechy, tvaroh a trochu soli zpracujeme do těsta. |
2 | Těsto rozdělíme na díly a spleteme ve vánočku, kterou přendáme na plech. |
3 | Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 150 stupňů. |
Trochu se mi rozjela, asi to chce péct pomaleji, jinak výborný!