Králík s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s hruškami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15570 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Hrušky |
4 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
3500 g | Králičí maso |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Tymián čerstvý |
400 ml | Víno růžové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 264,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Králičí maso, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme, osolíme, opepříme, porce krátce opečeme na másle. |
2 | Vypečenou šťávu zalijeme vínem, přidáme snítky bylinek, vložíme maso a dusíme asi 45 minut, poté maso vyjmeme. |
3 | Do omáčky přidáme brusinky, oloupané hrušky rozkrojíme na poloviny, zbavíme jádřinců a podusíme 5 - 10 minut. |
4 | Porce králíka upravíme na talíře, podáváme s hruškami a omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.