Polévka z rajčat a Tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rajčat a Tofu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15586 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Paprika červená |
100 g | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
150 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sezam - semena |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
300 g | Sýr sójový - Tofu |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 354,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 168,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sezam - semena, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva, Sůl mořská, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rajčat a Tofu postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, chvíli podusíme na pánvi spolu s očištěnou, rozkrájenou paprikou a oloupanou, na dílky pokrájenou cibulí. |
2 | Potom zeleninu rozmixujeme s rajčatovou šťávou a protlakem, přilijeme vodu a necháme přejít varem. |
3 | Polévku podle chuti osolíme a při podávání ozdobíme sezamovými semínky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.