Zeleninová polévka s Tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s Tofu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15587 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Kedlubna |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
250 g | Sýr sójový - Tofu |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 1,0mg |
Draslík | 501,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kedlubna, Petržel kořen, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pórek, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s Tofu postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme mrkev, celer a petržel, nakrájíme na kostičky, uvaříme v litru vody do měkka. Chvíli před koncem varu přidáme omytý, na kolečka pokrájený pórek a oloupanou, na nudličky rozkrájenou kedlubnu. Povaříme asi 5 minut. |
2 | Tofu krájíme na kostičky, osmahneme na másle a přidáme do polévky. Nakonec podle chuti přilijeme sójovou omáčku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.