Zeleninová polévka s chlebovými krutonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s chlebovými krutonky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15588 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 531,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb celozrnný pšeničný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s chlebovými krutonky postup přípravy receptu:
1 | Omytý, nadrobno nakrájený pórek a oloupanou, na nudličky pokrájenou petržel podusíme v hrnci na lžíci másla. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vodou, mírně osolíme a vaříme asi 30 minut. Potom polévku rozmixujeme. |
2 | Chléb nakrájíme na kostičky, nasucho opečeme a posypeme jím polévku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.