Zeleninová polévka se šmakounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se šmakounem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15589 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
40 g | Hrášek |
40 g | Květák |
10 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
40 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Šmakoun |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 143,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hrášek, Květák, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Šmakoun mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se šmakounem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme omytý, na růžičky rozebraný květák a hrášek, vše vaříme do měkka. |
2 | Nakonec do polévky přidáme na kostičky nakrájený šmakoun, kousek másla, podle chuti sůl. |
3 | Při podáváním ozdobíme polévku nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.