Hovězí zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí zeleninová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15594 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
20 g | Hovězí maso vařené |
0,5 kávová lžička | Máslo čerstvé |
0,3 ks | Mrkev kořen |
0,3 ks | Petržel kořen |
350 ml | Voda kojenecká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 129,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Petržel kořen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Voda kojenecká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v kojenecké vodě doměkka. |
2 | Uvařenou zeleninu rozmixujeme s vařeným hovězím masem a kouskem čerstvého másla. |