Zelenina s bramborami a hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s bramborami a hovězím masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15598 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Brambory rané |
60 g | Brokolice |
30 g | Hovězí maso vařené |
0,5 kávová lžička | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Voda kojenecká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 18,3mg |
Draslík | 94,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory rané, Brokolice, Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Voda kojenecká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s bramborami a hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory a mrkev oloupeme, brokolici omyjeme a vše nakrájíme na kousky. Zeleninu spolu s 5 lžícemi kojenecké vody dusíme doměkka. |
2 | Měkkou zeleninu rozmačkáme vidličkou, přimícháme čerstvé máslo a najemno nakrájené vařené maso. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné druhy zeleniny a masa.