Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1561 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
600 g | Kohoutí maso |
20 ml | Likér rybízový |
40 g | Máslo čerstvé |
400 g | Ostružiny |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
6 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 129,6mg |
Draslík | 549,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kohoutí maso, Ostružiny, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Likér rybízový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Plátky kapouna omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Ochutíme solí, pepřem a potřeme rozehřátým máslem. |
2 | Troubu předehřejem na 200C a pečeme asi 20minut. Poté řízky přemístíme na talíř a udržujeme teplé. Šťávu z masa ponecháme v pánvi. |
3 | Ostružiny propláchneme a necháme okapat. Spolu se zakysanou smetanou a vínem je přidáme ke šťávě v pánvi. Směs krátce prohřejeme, přidáme rybízový likér a dochutíme. |
4 | Řízky podáváme přelíté ostružinovou omáčkou a ozdobené větvičkami čerstvého koření. |
Poznámka
Kapouna můžeme nahradit krůtím masem. Místo ostružin můžeme použít maliny. Podáváme např. s bramborovou kaší a dušenou zeleninou