Recept

Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1561
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
600 g Kohoutí maso
20 ml Likér rybízový
40 g Máslo čerstvé
400 g Ostružiny
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
6 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 184kJ
3% Sacharidy 12 g
48% Tuky 36 g
14% Sodík 288 mg
54% Bílkoviny 30 g

Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Plátky kapouna omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Ochutíme solí, pepřem a potřeme rozehřátým máslem.

2

Troubu předehřejem na 200C a pečeme asi 20minut. Poté řízky přemístíme na talíř a udržujeme teplé. Šťávu z masa ponecháme v pánvi.

3

Ostružiny propláchneme a necháme okapat. Spolu se zakysanou smetanou a vínem je přidáme ke šťávě v pánvi. Směs krátce prohřejeme, přidáme rybízový likér a dochutíme.

4

Řízky podáváme přelíté ostružinovou omáčkou a ozdobené větvičkami čerstvého koření.

Poznámka

Kapouna můžeme nahradit krůtím masem. Místo ostružin můžeme použít maliny. Podáváme např. s bramborovou kaší a dušenou zeleninou

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept