Žemlovka s lučinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka s lučinou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15611 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
62,5 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Rohlíky bílé |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Sýr Lučina - termizovaný |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 144,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rohlíky bílé, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlovka s lučinou postup přípravy receptu:
1 | Rohlík nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Oloupané jablko rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Lučinu rozmícháme s bílkem a mírně osladíme. |
2 | Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného malého pekáčku urovnáme plátky rohlíku, na ně plátky jablka a navrch lučinu. |
3 | Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |