Vinaigrette - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinaigrette
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15616 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 286,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinaigrette postup přípravy receptu:
1 | Bylinky nasekáme najemno, množství řídíme dle intenzity chutě a vůně. Nejvhodnější je svazek čerstvých sezonních bylinek. |
2 | Bylinky dáme do misky, přelijeme octem a promícháme, přidáme nadrobno nasekanou šalotku nebo cibuli a promícháme. Osolíme a opepříme. |
3 | Hořčici a olej promícháme metlou, až se obě přísady dobře spojí. Smícháme s bylinkami a necháme v chladu odležet. |