Salát Nicoise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Nicoise
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15619 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Salát Nicoise | |
2 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Okurka salátová |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika zelená |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
4 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 292,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Brambory, Česnek, Fazolové lusky zelené, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Šalotka, Sardelové řezy, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Nicoise postup přípravy receptu:
1 | Z fazolek ořízneme konce a uvaříme ve slané vodě 10-15 minut tak, aby byly při skousnutí pevné. Přelijeme studenou vodou. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Papriku, šalotku, vařené brambory a okurku nakrájíme na kostičky. Vařená vejce na tvrdo nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím salátovou mísu, do ní dáme všechny nakrájené suroviny. |
3 | Ocet, sůl, pepř a hořčici mícháme tak dlouho, až se vše spojí. Za stálého míchání přilijeme olej a hotovým dresinkem salát přelijeme. |
4 | Tuňáka v oleji necháme dobře okapat a vidličkou rozdělíme na sousta. Spolu se sardelovými řezy a černými olivami rozdělíme na salát. |
5 | Podáváme s pečivem. |