Jednoduchý recept

Salát Nicoise

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15619
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
Salát Nicoise
2 ks Brambory
1 stroužek Česnek
150 g Fazolové lusky zelené
1 ks Okurka salátová
100 g Olivy černé
1 ks Paprika zelená
2 ks Rajčata
2 ks Šalotka
4 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl
200 g Tuňák v oleji
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
9% Sacharidy 31 g
36% Tuky 27 g
106% Sodík 2 g
72% Bílkoviny 41 g

Salát Nicoise postup přípravy receptu:

1

Z fazolek ořízneme konce a uvaříme ve slané vodě 10-15 minut tak, aby byly při skousnutí pevné. Přelijeme studenou vodou. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Papriku, šalotku, vařené brambory a okurku nakrájíme na kostičky. Vařená vejce na tvrdo nakrájíme na čtvrtky.

2

Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím salátovou mísu, do ní dáme všechny nakrájené suroviny.

3

Ocet, sůl, pepř a hořčici mícháme tak dlouho, až se vše spojí. Za stálého míchání přilijeme olej a hotovým dresinkem salát přelijeme.

4

Tuňáka v oleji necháme dobře okapat a vidličkou rozdělíme na sousta. Spolu se sardelovými řezy a černými olivami rozdělíme na salát.

5

Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept