Marinovaný salát s jehněčím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný salát s jehněčím
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15621 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Marinovaný salát s jehněčím | |
250 g | Jehněčí pečeně |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný červený, Sůl, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Jehněčí pečeně, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaný salát s jehněčím postup přípravy receptu:
1 | Salát omyjeme, očistíme a natrháme na kousky. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžičkou odstraníme semínka. Nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na osminky. |
2 | Olej, ocet, hořčici, pepř a sůl ušleháme na dresink. Přelijeme salát a necháme uležet. |
3 | Maso opláchneme, osušíme a opečeme na dvou lžících rozpáleného oleje, dozlatova. Pánev odstavíme, přiklopíme a necháme odpočinout. |
4 | Na talíře upravíme listy salátu a navršíme salát. Maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme na salát, osolíme, opepříme a ihned podáváme. |