Jednoduchý recept

Dušená jablka na calvadosu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15625
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

Dresink
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Dušená jablka na calvadosu
40 ml Calvados
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
11% Sacharidy 39 g
29% Tuky 22 g
6% Sodík 121 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušená jablka na calvadosu postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát nebo směs salátů, např. polníček, římský a hlávkový, natrháme na kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné.

2

V pánvi rozpálíme máslo a jablka v něm asi minutu dusíme. Podlijeme calvadosem, lehce pocukrujeme a necháme zkaramelizovat.

3

Cibuli nasekáme najemno a smícháme s octem, olejem, kořením a nasekanou pažitkou.

4

Salát upravíme na talíře. Dresink přelijeme přes salátové listy a nahoru rozložíme dušená jablka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept