Dušená jablka na calvadosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená jablka na calvadosu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15625 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Dušená jablka na calvadosu | |
40 ml | Calvados |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 306,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 370,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Calvados, Máslo čerstvé, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená jablka na calvadosu postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát nebo směs salátů, např. polníček, římský a hlávkový, natrháme na kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo a jablka v něm asi minutu dusíme. Podlijeme calvadosem, lehce pocukrujeme a necháme zkaramelizovat. |
3 | Cibuli nasekáme najemno a smícháme s octem, olejem, kořením a nasekanou pažitkou. |
4 | Salát upravíme na talíře. Dresink přelijeme přes salátové listy a nahoru rozložíme dušená jablka. |