Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15627
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

Dresink
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
150 g Jogurt bílý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
Ledový salát s rybou
1 ks Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Okoun říční
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 ks Salát ledový
0,5 kávová lžička Sůl
8 plátek Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 094kJ
5% Sacharidy 19 g
15% Tuky 12 g
9% Sodík 188 mg
42% Bílkoviny 24 g

Ledový salát s rybou postup přípravy receptu:

1

Citrón omyjeme a oškrábeme tenké proužky kůry. Oloupaný citrón překrojíme a šťávu vymačkáme.

2

Šalotku nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, smetanou a s citrónovou šťávou. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.

3

Polovinu hlávky ledového salátu nakrájíme na tenké proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

4

Okouna nebo jinou sladkovodní rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na osm stejných, podélných kousků. Pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na každý plátek šunky dáme lístek bazalky nebo máty a dílek ryby. Pečlivě zavineme.

5

Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm z každé strany 1-2 minuty smažíme.

6

Na talíře rozložíme salát, zalijeme dresinkem a navrch dáme závitky.

Poznámka

Šunku použijeme jemnou uzenou nebo pršut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept