Ledový salát s rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový salát s rybou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15627 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Ledový salát s rybou | |
1 ks | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Okoun říční |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát ledový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Šunka uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 32,4mg |
Draslík | 479,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jogurt bílý, Šalotka, Sůl, Bazalka, Citronová šťáva, Okurka salátová, Olej rostlinný, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Okoun říční, Pepř černý mletý, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledový salát s rybou postup přípravy receptu:
1 | Citrón omyjeme a oškrábeme tenké proužky kůry. Oloupaný citrón překrojíme a šťávu vymačkáme. |
2 | Šalotku nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, smetanou a s citrónovou šťávou. Dochutíme solí, cukrem a pepřem. |
3 | Polovinu hlávky ledového salátu nakrájíme na tenké proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
4 | Okouna nebo jinou sladkovodní rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na osm stejných, podélných kousků. Pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na každý plátek šunky dáme lístek bazalky nebo máty a dílek ryby. Pečlivě zavineme. |
5 | Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm z každé strany 1-2 minuty smažíme. |
6 | Na talíře rozložíme salát, zalijeme dresinkem a navrch dáme závitky. |
Poznámka
Šunku použijeme jemnou uzenou nebo pršut.