Listový salát s kuřecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listový salát s kuřecími játry
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15628 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
Listový salát s kuřecími játry | |
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 455,3mg |
Draslík | 387,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí, Ocet vinný, Česnek, Játra kuřecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listový salát s kuřecími játry postup přípravy receptu:
1 | Na dresink smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici a med. |
2 | Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na úhledné kousky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a játra na něm spolu s nasekanými bylinkami a prolisovaným česnekem restujeme asi 5-8 minut. Osolíme, opepříme, promícháme a vyjmeme z pánve. |
3 | Listy míchaného salátu rozložíme na talíř a obložíme restovanými játry. |
4 | Dresink vlijeme do výpeku na pánvi a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, až se část tekutiny odpaří. |
5 | Horkým dresinkem přelijeme salát na talíři a ihned podáváme. |