Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru
Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15630 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
3 ks | Cibule |
200 g | Kompot mandarinkový |
600 g | Krůtí prsa |
1 ks | Limetka |
7 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
500 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 898,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 837,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kompot mandarinkový, Krůtí prsa, Limetka, Olej sezamový, Sůl, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme šťávu z limetky, dvě lžíce sójové omáčky, dvě lžíce sezamového oleje a polovinu jemně nastrouhaného zázvoru. |
2 | Krůtí řízky nakrájíme na 2 cm široké proužky, vložíme do marinády, dobře promícháme, aby se maso obalilo a necháme minimálně půl hodiny marinovat. |
3 | Ze zelí odstraníme vnější listy, rozkrojíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na velmi tenké proužky. Opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jarní cibulky nakrájíme na jemné kroužky. Kompotované mandarinky necháme okapat, šťávu si ponecháme. |
4 | Na dresink smícháme šťávu z poloviny limetky, pět lžic sezamového oleje, špetku soli, lžičku mandarinkové šťávy a zbývající zázvor. |
5 | Zelí, cibulku a mandarinky dáme do mísy. Přelijeme dresinkem a promícháme. Rozdělíme na čtyři talíře. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a zprudka upečeme na lžíci rozpáleného sezamového oleje dokřupava. Horké maso rozdělíme na salát a ozdobíme cibulkou. Ihned podáváme. |
Poznámka
Zázvor použijeme asi 4 cm dlouhý.