Jednoduchý recept

Fenyklový salát s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15631

Ingredience

Dresink
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Gorgonzola
1 špetka Sůl
Fenyklový salát s gorgonzolou
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Fenykl čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 892kJ
3% Sacharidy 10 g
6% Tuky 4 g
33% Sodík 654 mg
20% Bílkoviny 11 g

Fenyklový salát s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Fenykl opláchneme, podélně rozřízneme a odstraníme košťál. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do rozpáleného oleje.

2

Pocukrujeme a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.

3

Z hlávek salátu radicchia odloupneme jednotlivé listy, opláchneme je a necháme oschnout.

4

Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou, přidáme smetanu, sůl, pepř a vymícháme hladkou omáčku.

5

Listy salátu rozdělíme na čtyři talíře, na ně dáme fenykl a přelijeme sýrovým dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept