Fenyklový salát s gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s gorgonzolou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15631 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
Fenyklový salát s gorgonzolou | |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Fenykl čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 42,9mg |
Draslík | 208,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 67,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Cukr krupice, Fenykl čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola, Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Fenykl opláchneme, podélně rozřízneme a odstraníme košťál. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do rozpáleného oleje. |
2 | Pocukrujeme a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. |
3 | Z hlávek salátu radicchia odloupneme jednotlivé listy, opláchneme je a necháme oschnout. |
4 | Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou, přidáme smetanu, sůl, pepř a vymícháme hladkou omáčku. |
5 | Listy salátu rozdělíme na čtyři talíře, na ně dáme fenykl a přelijeme sýrovým dresinkem. |