Tuňáková vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňáková vejce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15642 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Tuňák v oleji |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 693kJ
3% Sacharidy 11 g
26% Tuky 20 g
11% Sodík 228 mg
80% Bílkoviny 45 g
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 508,7mg |
Draslík | 512,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Tuňáková vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, rozkrojíme a žloutky vyjmeme. |
2 | Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli promícháme s rozmačkaným tuňákem a pokapeme citronovou šťávou. Směsí naplníme půlky bílků a podáváme jako předkrm. |
3 | Bílky můžeme také nasekat a přidat ke směsi. |
Poznámka
Pokrm potom podáváme s pečivem.