Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15643
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
150 g Jogurt bílý
60 g Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
Salát Duchesse
2 ks Banány
250 g Brambory
1 ks Celer bulvový
300 g Chřest bílý
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Kopr čerstvý
4 ks Rajčata
1 polévková lžíce Řeřicha
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
12% Sacharidy 42 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 262 mg
13% Bílkoviny 7 g

Salát Duchesse postup přípravy receptu:

1

Celer a brambory omyjeme a uvaříme,slijeme a necháme vychladnout. Chřestové špičky blanšírujeme ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Slijeme a necháme vychladnout. Studené brambory a celer nakrájíme na stejně velké porce.

2

Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a část kolem stopky. Dužinu nakrájíme na kostičky. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky.

3

Na dresink smícháme majonézu, jogurt, smetanu a zbývající citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a opatrně promícháme s ostatními surovinami.

4

Hotový salát posypeme nasekaným koprem a řeřichou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept