Jednoduchý recept

Ohnivý zelný salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15644
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr třtinový
3 polévková lžíce Kečup
125 ml Ocet jablečný
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
80 ml Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 67 kcal
Kilojoule 282kJ
4% Sacharidy 15 g
0% Tuky 0 g
11% Sodík 220 mg
3% Bílkoviny 2 g

Ohnivý zelný salát postup přípravy receptu:

1

Zelí očistíme, opláchneme a vyjmeme košťál. Hlávku rozkrájíme na klínky, ty potom ještě na jemné proužky.

2

Chilli papričku podélně rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokud chceme salát co nejpálivější, semínka ponecháme. Nasekáme na jemno.

3

Na dresink smícháme vodu s octem, kečup, sůl a cukr. Přidáme posekané chilli a dresinkem přelijeme připravené zelí. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, dle chuti přisladíme. Zálivka by neměla být příliš kyselá.

4

Salát necháme minimálně 30 minut v lednici odležet.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept