Přírodní telecí s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní telecí s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15646 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Hlíva ústřičná |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
200 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 ks | Mrkev kořen |
200 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 305,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Kukuřice cukrová nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Mrkev kořen, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní telecí s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Omyté telecí maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, pečeme asi 20 minut v silně vyhřáté troubě. |
2 | Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, omytou kapustu rozebereme na růžičky, větší překrojíme. Spolu s okapanou kukuřicí povaříme do měkka. |
3 | Očištěnou hlívu nakrájíme na plátky, přidáme k masu a pečeme ještě 15 minut. |
4 | Zeleninu vyjmeme z vody, necháme okapat, upravíme na talíře s pečeným masem a houbami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.