Štruple - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štruple
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1565 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
250 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
750 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
110 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 103,6mg |
Draslík | 72,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štruple postup přípravy receptu:
1 | Smícháme cukr, máslo, vejce, anýz a mouku. |
2 | Vypracujeme těsto, poté ho vyválíme na plát. |
3 | Rádýlkem těsto nakrájíme na pásky. |
4 | Které potřeme vejcem a posypeme mletými ořechy, anýzem a barevným zdobením. |
5 | Pásky naskládáme na suchou obrácenou formu srnčího hřbetu. |
6 | Štruple upečeme dorůžova, pak je vyndáme z formy. |