Dalmátský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dalmátský bramborový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15659 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
3 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 619,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Ocet jablečný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dalmátský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Rané brambory (vařené ve slupce) oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka. |
2 | Do mísy urovnáme vrstvu brambor, osolíme, poklademe vrstvou cibule a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří nakonec brambory. |
3 | Smícháme ocet, olej a sůl, chvíli necháme odstát, potom zálivkou přelijeme salát. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.