Salát s broskvemi a Mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s broskvemi a Mozzarellou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15661 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Broskve |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 307,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Broskve, Citronová šťáva, Mozzarella mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Salát hlávkový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s broskvemi a Mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát omyjeme a natrháme na kousky. Přidáme omyté, vypeckované, na plátky nakrájené broskve, na plátky pokrájenou Mozzarellu, sůl, pepř, citronovou šťávu a olivový olej. |
2 | Salát upravíme na mísu a posypeme nasekanými bylinkami. |
Poznámka
Servírujeme studené.