Teplý letní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý letní salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15662 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
100 g | Fazolové lusky zelené |
3 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 772,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 177,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Paprikové lusky čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Olej olivový, Pórek, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý letní salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a cuketu, oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev, očištěné fazolky, omytý, na kolečka nakrájený pórek, omytou, na růžičky rozebranou brokolici. Podle chuti osolíme a vše chvíli restujeme. |
2 | Když je zelenina poloměkká a křupavá, upravíme ji na talíře. |
3 | Podáváme s tmavým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme papriky trikolora.